Sakskøbing Motor og SejlklubKontakt SMSK
Sakskøbing Motor og Sejlklub
Kontakt SMSK

oplev SAKSKØBING

Om sejlturen til Sakskøbing

At sejle til Sakskøbing er en malerisk oplevelse, da man sejler gennem unikke og smukke omkringliggende landskaber.

Fjorden begynder efter den afmærkede Oreby Rende. Herfra ses tydeligt spiret på Oreby Slot, der er ejet af Hans Michael Jebsen, der er ingen offentlig adgang til slottet. Du nyder fra vandet slottet og den tilhørende Oreby Mølle (tidligere hotel, i dag privat bolig) og Oreby Kro. Oreby Kro er et besøg værd, har du ikke selv cykel med, kan du låne hos os - eller du kan vandre og nyde turen langs fjorden (ca. 4 km). På Oreby Havn (som ikke kan anløbes pga. meget lavt vand), kan man bade og spise picnic. Link til Oreby Kro

Bemærk også det rige fugleliv i den sydlige del af Smålandsfarvandet, der er udpeget som fuglereservat. Herude ses blandt andet de vældige flokke af Knopsvaner, der har fældet fjerene og nu venter på, at de nye gror ud, så fuglene kan flyve igen.

Ved Oreby Bro ved fjordens vestlige bred yngler de sjældne Gravænder og du kan høre Strandskadens vedholdende advarsler over sivene. De heldige kan melde om Havørne i luften, højt over træerne overfor Oreby Bro.

I Sakskøbing Fjord er der mange Blishøns, Gråænder og Knopsvaner, men også Hejrer på fiskejagt langs bredderne og Skarve, som hviler sig på pælene - ofte med vingerne slået ud til tørring.

Toppet og Gråstrubet Lappedykker kan du være heldig at se inderst, hvor fjorden nærmest er et åløb.

I alt har Dansk Ornitologisk Forening opført 86 fuglearter på observationslisten over Sakskøbing Fjord - læs mere om Danmarks fugle her

hvad sker der i sakskøbing

SPISESTEDER

HVAD SKAL I SE?

kort over sakskøbing

S.M.S.K.

Sakskøbing Motor- & Sejlskub

Havnegade 2

4990 Sakskøbing

CVR 33338759

KONTAKT s.m.s.k

BETALING

GÆSTESEJLER